Wysłany: Pią Lut 26, 2010 9:36 am Wieści od Rutusa
Na forum Thesaurus Pan Arek Rutyna wyjawił, że na wiosnę do sprzedaży wejdzie nowy model jego wykrywacza. Będzie on zoptymalizowany na poszukiwania kolorowej drobnicy. O wyglądzie zewnętrznym na razie info brak, ale wygląda na to, że będzie to niestety fizyczny klon Proximy, a więc wykrywacz nieco za ciężki jak na drobnicowca. Za to w środku zapowiadane są małe rewelacje, wykrywacz ma być podobno wyjątkowo czuły na kolorki (moneta 5gr w powietrzu, w dyskryminacji, 35-38 cm), skuteczny w gruncie, no i nareszcie ma cechować się doskonałą dyskryminacją oraz być bardzo szybki, co z kolei umożliwi wysoką skuteczność rozróżniania blisko położonych przedmiotów. Zapowiadane jest wyraźne wskazywanie wszelkich przedmiotów żelaznych przepuszczanych przez układ dyskryminacji. Wykrywacz podobno będzie specyficzny, wymagający osłuchania i wyczucia, ale dla wprawionego operatora ma okazać się rewelacyjny. Coś jak Tesoro
W dalszej kolejności prace mają skupić się na sondzie "snajperce" dla Nowego i Proximy, a dopiero następnie na dużej sondzie dla Proximy, która to pozostanie w produkcji jeszcze parę lat.
_________________ "A jeśli Polska to właśnie ta oszczana klapa...???"
(Dzień Świra)
Unsere Spaten sind Waffen im Frieden,
unsere Lager sind Burgen im Land (...)
Unsere Spaten sind Waffen der Ehre,
unsere Lager sind Inseln im Moor
Ja tam czekam z niecierpliwością. Ale co ja tam będę gadał, jestem znany jako ogólnoforumowy piewca Rutusów ;]
To co można powiedzieć w takim razie o mnie, przyspawanym do RF+ od 5.5 roku?
Tak czy siak, trzymając Proximę przez chwilę w ręce odczułem, że niezależnie od parametrów wykrywania, fizycznie nie jest to klamot dla mnie.
M.
_________________ "A jeśli Polska to właśnie ta oszczana klapa...???"
(Dzień Świra)
Unsere Spaten sind Waffen im Frieden,
unsere Lager sind Burgen im Land (...)
Unsere Spaten sind Waffen der Ehre,
unsere Lager sind Inseln im Moor
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum