Wysłany: Pon Sty 18, 2010 10:21 pm Fotografie z rodzinnych zbiorów
Witam
Otrzymałem od Daniela zdjęcia, które dostał od kolegi ze zgodą umieszczenia na naszym forum.
Fotografie dotyczą ojca, więcej na ten temat i historii zbiorów rodzinnych, zapewne dopowie Daniel
denzo
P.s. zdjęć jest ok. 60
1.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 67,62 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 86,06 KB
3.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 75,15 KB
4.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 118,88 KB
5.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 111,24 KB
6.jpg
Plik ściągnięto 416 raz(y) 89,43 KB
_________________ GG 1656692
Jam nie z soli ani z roli, jeno z tego, co mnie boli
Stefan Czarniecki
Witam tak jak napisał Denzo będą następne--kolegi ojciec podobnie jak większość znalazł się na zachodzie i walczył .Po powrocie nie miał łatwego życia- szykanowany- braki w awansach w pracy zawodowej itd typowa historia człowieka który powinien być teraz na piedestale a pomimo wielkich zasług niebawem przejdzie w zapomnienie.Dalsze fotki wklei Denzo bardzo go o to proszę i zarazem dziękuję Daniel
_________________ Lepsza jest uboga mądrość niż głupie bogactwo.diogenes
I to by było na tyle --Stanisław Łoszak zmarł śmiercią naturalną w 1981roku, od syna wiem że chorował --opowiadał dosyć dużo synowi ale jak to w życiu bywa syn nie bardzo wierzył w opowieści ojca --dopiero teraz w zaawansowanym wiek przed emeryturą podczas rozmów ze mną przyznał że szkoda tamtych chwil.Cytat--tak mało pamiętam i tak mało wiem o swoim ojcu- szkoda miałem inne zainteresowania.Ale na dzień dzisiejszy pokazałem koledze nasze forum i sposób przedstawiania zdjęć i odpowiedzi osób zainteresowanych naszą historią-- był pod wrażeniem pozdrawiam Daniel.Denzo jesteś wielki dzięki serdeczne
brawo daniel.ale jazda.brakuje wam na pewno legitymacji odznaki pamiatkowej.sama odznaka nie posiada wstazki.wstazka nalezy do medalu wojska po raz 1-szy.poszukajcie jeszcze baretki.z reszta powiedz temu koledze niech porzadnie przekopie cala chate,powinien jeszcze duzo znalezc
Z tego co wiem od kolegi będąc jeszcze małym chłopakiem lekką ręką rozdawał pamiątki i tak przepadły inne odznaczenia- patki z munduru z żubrem -baretki napis Poland i wiele innych istotnych pamiątek być może pozostało coś u jego brata --obiecał zdobyć i dać do zrobienia fotek.Jak tylko wpadnie to w moje łapki niezwłocznie zapodam na forum. Mam jeszcze w rodzinie jednego walczącego pod Monte jest to brat mojej mamy--był łącznościowcem (Żbik) żył do lat 70tych, sam widziałem małą walizeczkę pełną medali i innych pamiątek no i jak to bywa interesowały mnie wtedy laski a nie jakieś tam pierdoły,,, ( klasyczne dla pewnego wieku) poszperam w rodzinie.Pozdrawiam Daniel.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum